Način pripreme
Način pripreme:
Odvajamo krem od keksa i ostavljamo sa strane, izmrvimo keks na krupnije mrve.
Rastopimo maslac i u trenutku rastapanja dodajemo mentu na oko 2-3 minuta, vadimo listove i prelivamo keks uljem mente.
Rasporedimo dobijenu smesu od keksa i maslac u plehu sa dnom koje se skida i dobro pritiskamo dok ne dobijemo gustu koru, koja ne puca, ostavljamo pleh u frižideru.
Krem od keksa Oreo stavljamo u kaserolu sa prethodnoh 100 ml pavlake.
Ugrejanu pavlaku, nakon što dobijemo homogenu smesu, sipamo preko hladne kore i vraćamo ponovo u frižider.
Prelazimo na crnu čokoladu - rastopimo 50 g maslaca i 100 ml pavlake, nakon toga dodajemo izlomljenu čokoladu i energično mešamo, dobijenu smesu dodajemo u hladan ganaš, vraćamo ponovo u frižider i prelazimo na treći ganaš.
Rastopimo 150 g maslac i 100 g pavlake u kaseroli i dodajemo 400 grama crvene lindor čokolade, mešamo dok se čokolada ne rastopi i dodajemo u kalup iz frižidera.
Smesu ravnomerno rasporedimo i ostavljamo na 12 sati u frižideru.
Napomena: Svaki ganaš se rastapa na pari dok ne dobijemo mekanu i homogenu smesu.
Stavljam slike koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za kreativnu dekoraciju.
U moj čokoladni tart sam dodala mrvice od limuna i glazirane jagode.
Neka vam je slatko sa ovim jedinstvenim čokoladnim tartom sa mentom, jagodama i mrvicama od limuna.