Način pripreme
Oljuštimo pomorandže i podelimo ih na kriške. Banane isečemo tanko. Voće iz kompota stavljamo u posebnu posudu.
U drugu vleiku posudu izmrvimo keks na male komade i pomešam osa orasima.
Pripremamo krem od pavlake, prvo umutimo pavlaku, dodajemo kiselo mleko i čokoladu, rastopljenu na pari.
Želatin rastvaramo na pari prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u krem uz neprestano mešanje.
Sipamo krem i 1 šolju soka iz kompota.
U okrugao kalup sa dnom koje se skida stavljamo malo krema, koliko da pokrije dno i ređamo voće po želji.
Sa strane stavljamo uspravno komade pomorandže, oblikujemo kao ogradu.
Preko tako isečenog voća stavljamo 1/3 krema i preko sipamo polovinu promešani i izlomljenih oraha i keksa.
Odozgo stavljamo polovinu preostalog krema. Ponovo ređamo voće, ovaj put možemo staviti uspravno kriške banane.
Preko njih - krema i preostalih delova keksa sa orasima. Na vrh jednostavnog voćnog kolača stavljamo tanji sloj krema.
Gotov kolač stavljamo u frižider na 1 noć da se stegne.
Nakon što izvadimo gotov hladan i čvrst kolač sa keksom skidamo ivice kalupa i okrećemo voćni kolač Kasna zima na odgovaraju posudu (poslužavnik).