Način pripreme
Koru za tortu napravimo tako što umutimo belanca i odvojeno žumanca sa šećerom dok ne pobele. Dodati ulje i prašak za pecivo i brašno, sve umutiti. Sjediniti belanca i žumanca sa špatulom.
Nasuti u posudu za pečenje, postavljenu pekarskim papirom. Peći na 180 stepeni dvadesetak minuta. Podeliti koru za voćnu tortu na dva dela i poprskati mlekom.
Staviti mleko da se kuva sa šećerom. Pomešati puding i gustin sa 3 s.k mleka. Ubaciti razmućen puding u mleko i izmešati. Kad se puding ohladi, izmiksati sa maslacem.
Borovnice sa šećerom staviti da se kuva na vatri 10-ak minuta. Za to vreme staviti želatin sa sokom od borovnica da nabubri. Pomešati želatin sa borovnicama i šećerom.
Poređati prvo na kore krem, pa smesu od borovnica, pa koru.
Umutiti slatku pavlaku sa sokom od borovnice. Premazati tortu i ukrasiti voćem.
Laganu voćnu tortu sa borovnicama služiti ohlađenu.