Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Lagana voćna torta sa borovnicama

Lagana voćna torta sa borovnicama

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Lagana voćna torta sa borovnicama
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Lagana voćna torta sa borovnicama je naš izbor deserta za danas. I za sutra. Da se ne lažemo, jeli bismo je svaki dan!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 3 s.k.
  • brašno - 3 s.k.
  • ulje - 3 s.k.
  • prašak za pecivo - 1 s.k.
  • mleko za kvašenje kore - 4 s.k.
  • fil
  • puding od vanile - 1 kesica
  • šećer - 4 s.k.
  • gustin - 1 s.k.
  • mleko - 450 ml
  • maskac - 100 ml
  • sloj sa borovnicama
  • borovnice - 200 g
  • šećer - 2 s.k.
  • želatin - 2 kom.
  • sok od borovnica - 250 ml
  • dekoracija
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • sok od borovnice - s.k.
  • voće
* merne jedinice

Način pripreme

Koru za tortu napravimo tako što umutimo belanca i odvojeno žumanca sa šećerom dok ne pobele. Dodati ulje i prašak za pecivo i brašno, sve umutiti. Sjediniti belanca i žumanca sa špatulom.

Nasuti u posudu za pečenje, postavljenu pekarskim papirom. Peći na 180 stepeni dvadesetak minuta. Podeliti koru za voćnu tortu na dva dela i poprskati mlekom.

Staviti mleko da se kuva sa šećerom. Pomešati puding i gustin sa 3 s.k mleka. Ubaciti razmućen puding u mleko i izmešati. Kad se puding ohladi, izmiksati sa maslacem.

Borovnice sa šećerom staviti da se kuva na vatri 10-ak minuta. Za to vreme staviti želatin sa sokom od borovnica da nabubri. Pomešati želatin sa borovnicama i šećerom.

Poređati prvo na kore krem, pa smesu od borovnica, pa koru.

Umutiti slatku pavlaku sa sokom od borovnice. Premazati tortu i ukrasiti voćem.

Laganu voćnu tortu sa borovnicama služiti ohlađenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: