Način pripreme
Umutiti jaja penasto sa šećerom. Nastaviti sa mućenjem i uz lagano sipanje ulja, zatim jogurta, i na kraju toga brašna i praška za pecivo.
Smesu nasuti u pleh i peći na predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.
Nasuti skoro sve mleko sa šećerom da prokuva. Sa ostatkom mleka pomešati puding, pa kad mleko provri nasuti puding, skunuti sa vatre i umiksati. Kad se malo prohladi, dodati maslac i nastaviti sa mućenjem. Na kraju dodati kiselu pavlaku i izmešati.
Možete koristiti bilo koje voće sveže, skuvano ili zaleđeno. Koje god da koristiti pomešajte u fil i stavite preko kore. Ja sam koristila višnje iz kompota.
Premazati koru filom, pa umutii šlag sa sokom iz kompota, vodom ili mlekom ko sa čim voli. Voćnu tortu premazati šlagom i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.