Način pripreme
Operemo ribu i očistimo joj unutrašnjost.
Posipamo krupnom solju i ostavljamo je sat u cediljku, da se ocedi od vode. Ne brinite se o slanoći, ona će upiti onoliko koliko joj je potrebno.
Isplaknemo inćune od soli i ponovo stavljamo u cediljku. Inćune dobro osušimo pre njihove termičke obrade.
Ja više volim da su riblje palačinke spremljene sa celim ribama, ali kao želite možete da ih dodate isečene na dva dela.
U dubokoj posudi dobro umutimo jaja, brašno, pivo i kiselu vodu. Začinjavamo solju i biberom. Dodajemo prstohvat praška za pecivo i kašiku sitno isečenog selena. Promešamo još jednom sve sastojke.
U tiganj sa zagrejanom masnoćom stavljamo po nekoliko inćuna i prelivamo ih kutlačom testa za palačinke.
Pržimo sa obe strane dok se ne dobije hrskava zlatna korica.
Posipamo riblje palačine sa inćunima svežim selenom i garniramo sokom od limuna.
Serviramo ih kako toplo, tako i kao hladno predjelo.