Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima

Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Vazdušaste riblje palačinke sa inćunima
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Jedinstveno predjelo, pogodno za svaku specijalnu priliku, ali duplo ukusnije, kada je spremljeno tek tako"

Potrebni sastojci

  • inćuni - 400 g, sveža riba
  • so - krupna, za soljenje ribe
  • jaja - 4 komada
  • kisela voda - 100 ml, hladna
  • pivo - 100 ml, hladno
  • prašak za pecivo - 1 prdtohvat
  • kukuruzno brašno - 6 kašika, izvršitih
  • limun - 1/2 koamda, kora citrusa
  • selen - 1 kašika, sveža biljka
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za mazanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo ribu i očistimo joj unutrašnjost.

Posipamo krupnom solju i ostavljamo je sat u cediljku, da se ocedi od vode. Ne brinite se o slanoći, ona će upiti onoliko koliko joj je potrebno.

Isplaknemo inćune od soli i ponovo stavljamo u cediljku. Inćune dobro osušimo pre njihove termičke obrade.

Ja više volim da su riblje palačinke spremljene sa celim ribama, ali kao želite možete da ih dodate isečene na dva dela.

U dubokoj posudi dobro umutimo jaja, brašno, pivo i kiselu vodu. Začinjavamo solju i biberom. Dodajemo prstohvat praška za pecivo i kašiku sitno isečenog selena. Promešamo još jednom sve sastojke.

U tiganj sa zagrejanom masnoćom stavljamo po nekoliko inćuna i prelivamo ih kutlačom testa za palačinke.

Pržimo sa obe strane dok se ne dobije hrskava zlatna korica.

Posipamo riblje palačine sa inćunima svežim selenom i garniramo sokom od limuna.

Serviramo ih kako toplo, tako i kao hladno predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: