Način pripreme
Na dno đuvečare stavite očišćene, oprane i nasečene krupne komade luka i belog luka, kao i cele grančice peršuna, celera i nane.
U posudi napravite marinadu od začina i ulja. Meso izbockajte nožem i dobro ga uvaljajte u marinadu. Ostavite da primi ukuse oko 30 minuta.
Stavite meso u đuvečaru i pokrijte ga listovima spanaća i dolijte vino i vodu. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kada ispečete meso, skinite spanać sa mesa i premažite ga sa malo maslaca, a zatim ga zapecite oko 5-10 minuta bez poklopca na đuvečari.
Izvadite meso u odgovarajući tanjir i ostavite na stranu. Procedite sos u odgovarajući tiganj i stavite na vatru da provri. Rastvorite skrob u 2 kašike hladne vode i dodajte ih u sos uz neprestano mešanje.
Skinite sa vatre i dodajte maslac, pa promešajte. Prelijte meso gotovim sosom i servirajte sa prilozima po izboru.
Recept je dobar i za jagnjeće meso.