Način pripreme
Za koru:
U posudi mutimo jaja sa šećerom u prahu dok se ne dobije sipkasta smesa. Dodajemo ulje i kesicu vanilin šećera. Lepo mutimo.
U posebnoj staklenoj posudi mešamo brašno, kakao, so i kesicu praška za pecivo. Dobro izmešamo suve sastojke i dodajemo ih u smesu sa jajima mešajući metalnom žicom za mućenje.
Smesu sipamo u tepsiju (okruglu 26 cm) i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 25-30 minuta.
Za krem:
U šerpu sipamo 800 ml svežeg mleka.
U posudi pomešamo brašno, kukuruzni skrob, dodajemo 200 ml svežeg mleka i lepo izmešamo. Dodajemo u mleko i neprestano mešamo.
Pre nego što provri, dodajemo šećer i jaja. Neprestano mešamo i kuvamo dok se krem ne zgusti.
Skidamo sa ringle i dodajemo 50 g kravljeg maslaca, 1 kašičicu esencije vanile i kokosovo brašno. Dobro izmešamo.
Koru za tursku tortu delimo na dva dela. Izlepimo streč folijom unutrašnjost posude prečnika 20 cm.
Uzimamo gornju koru i pažljivo stavljamo u posudu lagano pritiskajući kako bi se zalepila za zidove posude. Prelivamo koru svežim mlekom.
Sipamo kokosov krem unutra i lepo izgladimo. Prelivamo i drugu koru. Pažljivo je stavljamo odozgo i nožem sečemo po unutrašnjim zidovima posude. Isečke čuvamo.
Lagano pritiskamo, pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na 8 sati. Skidamo gornju foliju, stavljamo tanjir ili poslužavnik i okrećemo tursku tortu Kumbet pasta sa kokosom.
Mutimo 250 ml slatke pavlake sa 70 g šećera u prahu i premazujemo tortu sa svih strana. Lepo zagladimo i odozgo posipamo mrvicama od isečaka kokosove torte.
Ovo je raskošni desert iz nama poznate turske kuhinje koji će vam brzo postati omiljeni.