Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sveži kupus sa svinjetinom u šerpi

Sveži kupus sa svinjetinom u šerpi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Sveži kupus sa svinjetinom u šerpi
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Pojedite danas šta imate pripremljeno i sutra se vratite omiljenom svežem kupusu sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica kupusa srednje veličine
  • svinjetina (za ragu) - 700 grama
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite svinjsko meso na male komade i dinstajte ga u šerpi sa malo vode i masnoće. Kada meso pobeli, dodajte mu sitno naseckani luk.

Promešajte kratko i dodajte sitno naseckani kupus, koji ste posolili i utrljali rukama.

Sipajte šolju tople vode i poklopite šerpu, da se kupus dinsta.

Čim kupus omekša, dodajte mleveni paradajz i alevu papriku.

Nastavite kuvanje ovog jela još oko 40 minuta, uz povremeno mešanje.

Sveži kupus sa svinjetinom u šerpi je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: