Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Prženi tompusi sa kačkavaljem

Prženi tompusi sa kačkavaljem

Prženi tompusi sa kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Poslužite ukusne tompuse od kačkavalja dok su još topli i uživajte u njihovom društvu sa jednom svežom zelenom salatom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kore za pite - 6 komada
  • ulje - za prženje
  • kačkavalj - 100 g
  • za uvaljivanje
  • prezle - 50 g
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • čubar - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Odlični hrskavi tompusi, pogodni i za meze i za predjelo ili za doručak.

U posudi umutite jaja viljuškom. U drugoj posudi pomešajte prezle, kukuruzno brašno, alevu papriku, čubar i promešajte dobro.

Kačkavalj isecite na debele štapiće.

Uzmite dve kore i isecite ih po sredini vodoravno i vertikalno poprečno u oblik krsta. Dobićete se 4 dvostruka kvadrata.

Premažite prvu koru četkom, stavite drugu koru preko, i nju premažite.

Na donji kraj stavite štapić kačkavalja, a sa obe strane preklopite kore za 1 cm i smotajte rolat.

Kada oblikujete sve pitice, zagrejte ulje u tiganju.

Lagano ih potopite u razmućena jaja da se ne raspadnu, uvaljajte u suvu smesu i pržite ukusne pite na 4. stepenu na ringli sa svih strana dok ne porumene.

Pržene tompuse sa kačkavaljem poslužite tople, a možete im dodati i zelenu salatu.

Brzo i vrlo ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: