Način pripreme
Panakota sa čokoladom i rumom neodoljivo je iskušenje.
Da biste omekšali želatin, potopite ga u posudu sa hladnom vodom.
U malu šerpu sipajte pavlaku i mleko. Dodajte šećer i izlomljenu čokoladu, stavite posudu na šporet. Zagrejte do tačke ključanja. Tečnost ne sme da proključa! Sklonite posudu sa vatre i dodajte omekšali želatin.
Mešajte energično dok se želatin dobro ne rastvori. Aromatizujte sa dve kašike ruma. Ostavite krem 10 minuta, a zatim ga sipajte u odgovarajuće šolje ili posude.
Kad se čokoladni krem potpuno ohladi na sobnu temperaturu, šolje prebacite u frižider dok se dobro ne stegne krem.
Servirati želirani krem sa šlagom. Da biste lako izvadili panakotu iz šolje, potopite je na minut-dva u vrelu vodu.
Prijatno!