Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta-srce sa domaćim kremom, rumom i čokoladom

Torta-srce sa domaćim kremom, rumom i čokoladom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k161
Torta-srce sa domaćim kremom, rumom i čokoladom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
30/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Torta-srce za posebnu osobu ili poseban povod - vi odlučujete"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad /10 g/
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 8 supenih kašika
  • brašno - 6 supenih kašika
  • kravlji maslac - 60 g
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • još
  • rum - nekoliko kapljica
  • kafa - instant, za prelivanje
  • pavlaka - za premazivanje, slatka
  • za čokoladni ganaš
  • crna čokolada - 1 komad
  • pomorandže - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Kore:

Mutim jaja sa šećerom dok ne utrostruče svoj obim. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu.

U pravougaonu tepsiju rerne i na papir za pečenje sipam smesu.

Izravnaam i pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C dok se ne dobije zlatkasta boje i suva čačkalica.

Nakon pečenja seče koru za tortu u oblik u kojem će biti sastavljena (u ovom slučaju su 4 kore).

Krem:

Izmešam jaja, šećer i brašno metalnom žicom za mućenje. Dodajem po malo hladnog mela. Stavljam na ringlu i uz neprestano mešanje kuvam krem. Na kraju dodajem vanilu i maslac.

Red kore, red krema, ali odlučila sam da eksperimentišem sa nečim i izmešu 2. i 4. kore sam namazala slatko od plavih šljiva koje sam prethodno pasirala. Dalo je blagu kiselkastost i njen ukus je postano mnogo prijatan.

Tortu sam zalila sa malo instant kafe i nekoliko kapljica ruma za aromu.

Sa ostalim kremom za tortu sam premazala svuda i stavila sam na 2-3 sata u frižider da se stegne. Pre nego što sam je zalila čokoladnim ganašom, namazala sam i sa veoma malo slatke pavlak.

Čokoladni ganaš sa pomorandžeom i tamnom čokoladom.

Svaki recept za tortu može da se napravi u obliku po vašoj želji.

Neka vam je slatko sa ovom tortom-srce sa domaćim kremom, rumom i čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: