bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prolećne Rolnice»Prolećne rolnice na tajlandski način

Prolećne rolnice na tajlandski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Prolećne rolnice na tajlandski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
26/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno38 min.
Porcije3
"Prolećne rolnice su pravo uživanje za sva čula"

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 12 g
  • tikvice - 1 komad, mala
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelena paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu ili koren
  • so
  • kokosovo ulje - 2 kašike
  • Za sos
  • soja sos - 4 kašike
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • sok od limete - 2 kašike
  • voda - 30 ml
  • čili - prstohvat, u ljuspama
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće - tikvica, paprika, šargarepa i mladi luk se očiste i iseku na ivice, a beli luk na sitno.

Stavljaju se u tiganj sa zagrejanom kašikom kokosovog ulja i zaprže se.

Začinjavaju se solju i sa malo đumbira u prahu. Ako imate svež, bolje koristite njega, tako što narendate jednu kašičicu.

Povrće treba da ostane blago hrskavo.

Pirinčane kore se jedna po jedna potapaju u hladnu vodu.

Po sredini svake se stavlja po malo povrća, nakon čega se uvijaju rolnice.

Gotove prolećne rolnice se zaprže u preostalom kokosovom ulju.

Serviraju se sa sosom, napravljenim od mešavine soja sosa, braon šećera, soka od limete, malo vode u prstohvata čilija u ljuspama.

Ove prolećne rolnice na tajlandski način su uživanje za oko i čula.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: