Način pripreme
Umutite sastojke za zelenu kari pastu u seckalici dok se ne dobije glatka smesa.
Oštrim nožem napravite proreze oko 5 cm duboke u jagnjećem butu na oko 12 mesta, pod uglom. Stavite prst da raširite i otvorite. Natrljajte meso tajlandskom kari pastom, ne propuštajte proreze. Ostavite jagnjetinu u frižideru na bar 12 sati.
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Postavite but u pleh za pečenje sa odgovarajučim dimezijama, prerkijte aluminijumskom folijom, začuvajte preostalu pastu. Pecite u rerni oko sat i po.
Uključite roštilj na srednju jačinu 40 minuta, kad stavite meso u rernu. Stavite jagnjetinu na roštilj i zapecite dobro sa jedne strane i okrenite. Pomešajte sokove iz pleha sa preostalom kari pastom. Mažite jagnjetinu i okrećite, dok s e ne dobije korica. Prebacite but na poslužavnik.
Izgrilujte povrće. Stavite ga u posudu.
Za dresing narendajte sitno đumbir i beli luk u teglu od džema, dodajte preostale sastojke. Stavite poklopac i dobro promućkajte. Začinite grilovano povrće dresingom i servirajte ih kao dodatak.