Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pohovani pileći zalogaji na tajlandski način

Pohovani pileći zalogaji na tajlandski način

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Pohovani pileći zalogaji na tajlandski način
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
31/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ovi pikantni tajlandski pileći zalogaji na veličanstven način se mogu sevirati i sa stranim i sa domaćim pivom - dovoljno je da bude hladno"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada, bez kože
  • so
  • biber
  • susamovo brašno - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 0.5 kašičice
  • gazirana voda - 0.5 šolje
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • med - 1 supena kašika
  • soja sos - 1 supena kašika
  • sok od pomorandže - 1 supena kašika
  • sos tabasko - 1 kašičica
  • semenke 50 g, miks
  • žalfija - 1 struk
  • susamovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pileće grudi od masti i žilica. Isečemo meso na komade. Za smesu za pohovanje u posudu sipamo brašno i dodajemo jaja, mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

U smesu dodajemo ljutu alevu papriku, med, soja sos, sos Tabasko, sok od pomorandže, semenke. Dobro promešamo, na kraju dodajemo gaziranu vodu.

Sipamo ulje u vok tiganj i ugrevamo. Stavljamo listiće žalije na 3 minut i vadimo iz masti, ona je već upila mirise.

Stavljamo komade pilećeg mesa u smesu za pohovanje i lepo uvaljamo. Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju.

Ovi tajlandski pileći zalogaji se serviraju sa domaćim pivom i mnogo limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: