Način pripreme
Operemo iznutrice vodom, zečetinu takođe. Stavljamo vodu u veliku šerpu i stavljamo meso unutra i iznutrice da se kuvaju. Stavljamo unutra i malo soli po ukusu dok se kuvaju, da meso ne bude neslano.
Skidamo penu po potrebi. Kad se iznutrice skuvaju, vadimo ih i sitno sečemo, a meso odvojimo od kostiju i sečemo na malo komade, možemo ih i sitno iseckati. Procedimo bujon cediljkom da bude čist.
Dodajemo još tople vode u šerpu i ponovo stavljamo da provri.
Operemo nanu, luk, šargarepu i papriku. Očistimo ih.
U šerpu stavljamo sitno iseckanu šargarepu i papriku /u ovom slučaju crvenu/. Isečemo luk i nanu sitno. Luk stavljamo u šerpu. Dodajemo ulje. Ostavljamo čorbu da vri.
U šerpu vraćamo iznutrice i ostavljamo ponovo da tiho vri.
Operemo pirinač. Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. Dodajemo krompir i ostavljamo da vri. Pred kraj kuvanja stavljamo pirinač. Kuvamo dok ne bude gotovo. Začinimo solju i biberom. Posipamo nanom.
Gotovu supu skidamo sa vatre. Stavljamo mleko u posudu i pomešamo sa jajtom dobro. Uzimamo kutlačom malo od bujona iz čorbe i stavljamo u smesu od mleka i jajeta i promešamo.
Ponovo stavljamo čorbu na vatru, mešajući stavljamo smesu. Supu toplu sipamo u posude i jedemo.
Prijatno!