Način pripreme
Operite i stavite pileća leđa u šerpu, sipajte vodu i pustite da proključa. Ocedite vodu, isperite leđa i skuvajte ih u novoj svežoj vrućoj vodi.
Dodajte narendani luk, đumbir, čubar, peršun, kurkumu, biber i dve kocke pilećeg bujona.
Jednom kada je meso skuvano, ostavite ga sa strane. U međuvremenu dodajte ulje, maslac i pirinač. Dok se to kuva, odvojite meso od kostiju.
Kada je pirinač skuvan, dodajte fidu i vratite meso. Ukusna pileća čorba se kuva dok se fida ne skuva.
Za to vreme možete pripremiti hladnu zapršku za čorbu. Pomešajte jaje, brašno, limunsku kiselinu i kiselo mleko.
Dodajte nekoliko kutlača bujona aromatične čorbe. Promešajte i sipajte sve zajedno u šerpu sa čorbom. Promešajte dobro.
Hranljiva pileća čorba je gotova!