Način pripreme
Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega stavite so, žumance i maslac. Dobro je da maslac bude na sobnoj temperaturi, ali ne i previeše mekan.
Rukom mešajte smesu, gnječite maslac prstima dok ne dobijete mrvice. Dodajte malo vode ako je potrebno, ona će spojiti testo, zamesite brzo dok ne dobijete tvrdu smesu od testa. Nemojte mesiti mnogo da maslac ne omekša.
Uvite u foliju i ostavite u frižideru na 30 minuta da se stegne. Očistite spanać i pečurke. Luk očistite i sitno isecite.
Stavite mast u tiganj i pržite dok ne dobije zlatnu boju, dodajte spanać i kuvajte na kratko dok ne omekša. Izvadite smesu na tanjir. U tiganj stavite iseckanu slaninu, pržite dok ne dobije zlatnu boju, izvadite i ocedite na ubrusu.
Stavite maslac u tiganj, ostavite da se rastopi i stavite pečurke, krupnije isečene i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. U posudu stavite pavlaku, biber i spanać, promešajte. Izvadite testo i razvijte ga na koru prečnika većeg nego pleh, u kojem ćete peći.
Namažite pleh sa malo masti, stavite koru i pokrijte dno i ivice pleha.
Stavite smesu od spanaća i poravnajte, dodajte pečurke i slaninu. Izrendajte sir i kačkavalj i pospite kiš odozgo.
Napravite smesu od svežeg mleka i jaja, umutite i prelijte kiš. Stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 50 minuta, dok ne dobije zlatnobraon boju. Pre konzumiranja ostavite da se ohladi i onda isecite.