Način pripreme
Jaja se dobro umute sa šećerom dok ne pobele. Dodaje se sveže mleko, ulje i sok od 1 pomorandže i ponovo se mute.
Postepeno se dodaje brašno i ponovo se muti. Na kraju se dodaju prašak za pecivo i vanilin šećer i ponovo se dobro muti.
U kalup za mafine se stavljaju papirne korpice. Dobijena smesa se raspoređuje u kalupčiće tako što se ostavlja pola kalupčića da bude prazno.
Kada smo gotovi sa raspoređivanjem smese u kalupčiće, u svaki se stavlja malo izrendane kore pomorandže.
Svi mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Možete da proveravate da li su gotovi tako što zabodete čačkalicu za zube - ako nema ništa na čačkalici, mafini su gotovi.
Ja sam ih ukrasila čokoladnim ganašem i čokoladnim mrvicama.
Pripremanje ganaša:
Zagreje se tečna pavlaka, ali da ne provi, dodaje se kuvertira, meša se dok se ne istopi i dodaje se tečna čokolada. Dobija se tečni čokoladni krem.
Dobijenim ganašem se zalivaju gotovi ohlađeni mafini. Posipa se čokoladnim mrvicama. Ganaš treba da bude topao, a mafini ohlađeni.
Prijatno sa ovim sjajnim mafinima sa pomorandžom i čokoladnim ganašem!