Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa pomorandžom i čokoladnim ganašem

Mafini sa pomorandžom i čokoladnim ganašem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Mafini sa pomorandžom i čokoladnim ganašem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Kombinacija pomorandžinih nota i čokoladnog ganaša u ovim mafinima će ostaviti želju kod vas da pripremate ovaj recept iznova i iznova"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • pomorandže - 1/2 šolje sok + kora, izrendana
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za čokoladni ganaš
  • kuvertira - 100 g
  • tečna čokolada - 3 supene kašike, Nutela
  • tečna pavlaka - 50 ml
  • čokoladne mrvice - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se dobro umute sa šećerom dok ne pobele. Dodaje se sveže mleko, ulje i sok od 1 pomorandže i ponovo se mute.

Postepeno se dodaje brašno i ponovo se muti. Na kraju se dodaju prašak za pecivo i vanilin šećer i ponovo se dobro muti.

U kalup za mafine se stavljaju papirne korpice. Dobijena smesa se raspoređuje u kalupčiće tako što se ostavlja pola kalupčića da bude prazno.

Kada smo gotovi sa raspoređivanjem smese u kalupčiće, u svaki se stavlja malo izrendane kore pomorandže.

Svi mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi.

Možete da proveravate da li su gotovi tako što zabodete čačkalicu za zube - ako nema ništa na čačkalici, mafini su gotovi.

Ja sam ih ukrasila čokoladnim ganašem i čokoladnim mrvicama.

Pripremanje ganaša:

Zagreje se tečna pavlaka, ali da ne provi, dodaje se kuvertira, meša se dok se ne istopi i dodaje se tečna čokolada. Dobija se tečni čokoladni krem.

Dobijenim ganašem se zalivaju gotovi ohlađeni mafini. Posipa se čokoladnim mrvicama. Ganaš treba da bude topao, a mafini ohlađeni.

Prijatno sa ovim sjajnim mafinima sa pomorandžom i čokoladnim ganašem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: