Način pripreme
Čokolada i maslac se istope na pari i ostavljaju se da se ohlade. Mute se jaja sa šećerom u krem, dodaje se vanila i so.
Pomešaju se brašno, prašak za pecivo i kakao u posudici. Dodaju se i oni u smesu od jaja.
Sipa se sveže mleko i promeša se. Dodaje se čokolada sa maslacem i meša se ponovo dok se ne sjedine.
Iseku se poklopci opranih kruški, a sačuvaju se drške. Izdube se semenke i deo unutrašnjosti pažljivo. Kruške se pune izmrvljenim plavim sirom. Zatvaraju se poklopcima.
Namaže se i brašnom posipa pravougaona posuda za kolač. Sipa se smesa i stavljaju se kruške odozgo na malom rastojanju jedna od druge.
Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok kolač ne bude gotov. Proverava se drvenim ražnjićem.
Kolač se ostavlja da se ohladi u posudi za pečenje. Nakon toga se vadi i posipa šećerom u prahu.
Punjene kruške sa plavim sirom u čokoladnom kolaču su sjajan desert.