Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Punjene kruške sa plavim sirom u čokoladnom kolaču

Punjene kruške sa plavim sirom u čokoladnom kolaču

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982564131
Punjene kruške sa plavim sirom u čokoladnom kolaču
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 7
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Znamo hiljadu načina da vas nateramo da zaboravite na dijetu, a ovaj je jedan od najukusnijih"

Potrebni sastojci

  • kruške - 3 komada, srednje velike
  • plavi sir - 90 g
  • maslac - 80 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 90 g
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 5 g
  • brašno - 100 g
  • sveže mleko - 25 ml
  • kakao - 1 kašika
  • crna čokolada - 100 g
  • so - prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Čokolada i maslac se istope na pari i ostavljaju se da se ohlade. Mute se jaja sa šećerom u krem, dodaje se vanila i so.

Pomešaju se brašno, prašak za pecivo i kakao u posudici. Dodaju se i oni u smesu od jaja.

Sipa se sveže mleko i promeša se. Dodaje se čokolada sa maslacem i meša se ponovo dok se ne sjedine.

Iseku se poklopci opranih kruški, a sačuvaju se drške. Izdube se semenke i deo unutrašnjosti pažljivo. Kruške se pune izmrvljenim plavim sirom. Zatvaraju se poklopcima.

Namaže se i brašnom posipa pravougaona posuda za kolač. Sipa se smesa i stavljaju se kruške odozgo na malom rastojanju jedna od druge.

Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok kolač ne bude gotov. Proverava se drvenim ražnjićem.

Kolač se ostavlja da se ohladi u posudi za pečenje. Nakon toga se vadi i posipa šećerom u prahu.

Punjene kruške sa plavim sirom u čokoladnom kolaču su sjajan desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: