Način pripreme
Operite oljuštite i prepolovite kruške. Sačuvajte ako je moguće dršku od kruške. Oštrim malim nožem ili kašičicom izdubite semenke i napravite otvor za nadev u svakoj polovini. Namažite kruške sokom od limuna sa obe strane.
Od lisnatog testa isecite 6 trouglova malo većih od polovina kruški. Stavite po jedan pravougaonik na napukli deo kruške i dobro i čvrsto pokrijte i oblikujte testo. Stavite obučene kriške otvorom na dole u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Izbušite viljuškom ili nožem testo preko kruški i namažite svežim mlekom. Od ostataka testa napravite male listove i zalepite svežim mlekom na kruške. Ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju priajtnu zlatastu boju. Kad budu gotove izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
U međuvremeni spremite nadev tako što stružete kačkavalj i sir i mešate ih sa delom istucanih oraha. Napunite otvore već ohlađenim obučenim kruškama, pospite preostalim istucanim orasima i servirajte.