Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Patišpanj kolač sa medom

Patišpanj kolač sa medom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Patišpanj kolač sa medom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Servirajte omiljeni patišpanj kolač sa šoljom vruće kafe ili mlekom sa cimetom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • jaja - 7 komada
  • sveže mleko - 60 ml
  • šećer - 240 g
  • med - 80 g
  • kravlji maslac - 1 supena kašika, za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj običan kolač sa medom ne sadrži sredstva za dizanje, zbog toga mu je potrebno više vremena za pažljivo mućenje jaja mikserom ili kuhinjskim robotom.

Razbijte 7 jaja u posudu, sipajte šećer i mutite 10 minuta dok se ne dobije bela i sipkava pena.

Dodajte med i mleko i nastavite da mutite još 2 minute.

Na kraju sipajte brašno prosejavajući ga u delovima u sipkastu smesu i mešajući glatkim porketoma do njegovog celokupnog integrisanja.

Smesu sličnu patišpanju prebacite u kalup za kolače, prethodno podmazan maslacem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta, a nakon toga pokrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem još 20-25 minuta.

Nemojte odmah vaditi jednostavni kolač iz rerne, već ga ostavite sa otvorenim vratašcima 15 minuta, nakon toga okrenite na rešetku i sačekajte sat vremena da se ohladi.

Moguće je da se blago slegne, ali ovo nije problem.

Patišpanj kolač sa medom isecite na komadiće i servirajte sa šoljom kafe ili mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Odličan kolač!
29.06.2021 22:34