Način pripreme
Prvo napravite krem od jaja.
U sveže mleko dodajte žumance, skrob i šećer. Stavite posudu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne.
Sklonite sa vatre, aromatizujte krem sa jednom vanilom.
U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem.
Prosejte brašno sa kašičicom praška za pecivo, jednom vanilom i prstohvatom soli.
Dodajte ih u porcijama u smesu od jaja, mešajući kašikom.
Postavite malu izduženu posudu za pečenje papirom za pečenje. Sipajte patišpanj smesu.
Zaravnajte i rasporedite odozgo krem na 6 gomilica.
Pecite patišpanj kolač na 180 stepeni 10-12 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Ohladite gotov patišpanj kolač sa kremom od jaja i pospite šećerom u prahu. Isecite na kvadrate.
Nek vam je slatko!