Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Jednostavan patišpanj kolač sa kremom od jaja

Jednostavan patišpanj kolač sa kremom od jaja

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Jednostavan patišpanj kolač sa kremom od jaja
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Vazdušast patišpanj kolač, koji se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • za patišpanj
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 60 g
  • šećer - 60 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • za krem od jaja
  • sveže mleko - 150 ml
  • skrob - 2 kašičice
  • šećer - 30 g
  • žumance - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem od jaja.

U sveže mleko dodajte žumance, skrob i šećer. Stavite posudu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne.

Sklonite sa vatre, aromatizujte krem sa jednom vanilom.

U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i umutite mikserom u gust krem.

Prosejte brašno sa kašičicom praška za pecivo, jednom vanilom i prstohvatom soli.

Dodajte ih u porcijama u smesu od jaja, mešajući kašikom.

Postavite malu izduženu posudu za pečenje papirom za pečenje. Sipajte patišpanj smesu.

Zaravnajte i rasporedite odozgo krem na 6 gomilica.

Pecite patišpanj kolač na 180 stepeni 10-12 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.

Ohladite gotov patišpanj kolač sa kremom od jaja i pospite šećerom u prahu. Isecite na kvadrate.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: