Način pripreme
Ovaj običan kolač sa medom ne sadrži sredstva za dizanje, zbog toga mu je potrebno više vremena za pažljivo mućenje jaja mikserom ili kuhinjskim robotom.
Razbijte 7 jaja u posudu, sipajte šećer i mutite 10 minuta dok se ne dobije bela i sipkava pena.
Dodajte med i mleko i nastavite da mutite još 2 minute.
Na kraju sipajte brašno prosejavajući ga u delovima u sipkastu smesu i mešajući glatkim porketoma do njegovog celokupnog integrisanja.
Smesu sličnu patišpanju prebacite u kalup za kolače, prethodno podmazan maslacem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta, a nakon toga pokrijte aluminijumskom folijom i nastavite sa pečenjem još 20-25 minuta.
Nemojte odmah vaditi jednostavni kolač iz rerne, već ga ostavite sa otvorenim vratašcima 15 minuta, nakon toga okrenite na rešetku i sačekajte sat vremena da se ohladi.
Moguće je da se blago slegne, ali ovo nije problem.
Patišpanj kolač sa medom isecite na komadiće i servirajte sa šoljom kafe ili mlekom.
Komentari