Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa spanaćem i zečetinom

Kiš sa spanaćem i zečetinom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Kiš sa spanaćem i zečetinom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Da nemate slučajno jednu malu teglicu zečetine, jer nam se baš jede ovaj mirisni kiš"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • maslac - 100 g
  • so
  • voda - 1 kašika
  • brašno - oko 250 g
  • ulje
  • luk - 2 glavice
  • šećer - 1 prstohvat
  • meso od zeca - 1 mala tegla, kuvano
  • spanać - 1 velika posuda
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte. Sipajte u posudu i napravite ububljenje u njemu. Maslac istopite. Dodajte ga u brašno. Dodajte dva jaja i prstohvat soli. Dodajte vodu i umesite testo sa maslacem.

Kada je testo gotovo, stavite ga u frižider. Luk očistite i isecite na rebarca. Spanać operite i iseckajte ili iskidajte. Meso od zeca iz tegle odvojite od kostiju i iskidajte ga u mrvice. U tiganj stavite malo ulja i zagrejte ga.

Propžite luk sa prstohvatom šećera. Dodajte spanać u tiganj i dinstajte. Takođe dodajte zečetinu. Ostavite da se krčka da ispari tečnost. Dodajte pavlaku i samo kratko prokuvajte. Začinite solju i biberom. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Testo razvaljajte u oblik posude koja će se koristiti za kiš, koju ste lagano podmazali uljem.

Testo se stavite u kalup, a na zidovima bi trebalo biti malo testa, poput ograde. Izbušite testo viljuškom da ne naraste tokom pečenja.

U dubokoj posudi umutite preostala jaja. Dodajte im se topli nadev. Promešajte dobro. Prelijte koru od testa i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: