Koh sa kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Koh sa kremom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
02/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Koh sa kremom je desert koji će se dopasti kako najmlađim članovima u kući, tako i najstarijima"

Potrebni sastojci

  • za koh
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 200 g
  • griz - 50 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kesica
  • za sirup
  • šećer - 900 g
  • voda - 1 litar
  • maslac - 100 g
  • limun - 1 komad, sok i kora
  • štapići cimeta - 2 komada
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • skrob - 125 g
  • šećer - 0.5 šolje
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup tako što pomešate vodu, šećer, oguljenu koru limuna, sok od limuna, štapiće cimeta i vanilu.

Kuvajte 10 minuta nakon što provri, tako što na kraju kuvanja dodajete maslac. Ostavite da se ohladi.

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom dok se ne dobije krem. Dodajte prethodno pomešano prosejano brašno, griz, vanilu i prstohvat soli, polako i pažljivo izmešajte špatulom.

Sipajte smesu u pravougaonu tepsiju podmazanu s malo maslaca. Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne postane zlatkasto-smeđa, otprilike 30 minuta, dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.

Vrući koh zalijte ohlađenim sirupom i ostavite da s ohladi i da u potpunosti upije sirup.

Za krem pomešajte šećer sa hladnim mlekom i skrobom, mešajte dok se ne dobije glatka smesa.

Posudu stavite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusti na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Vrući mlečni krem ravnomerno rasporedite po kohu i ponovo ostavite da se u potpunosti ohladi.

Pre serviranja garnirajte iseckanim orašastim plodovima, kokosovim brašnom, čokoladim mrvicama ili drugim.

Koh sa kremom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: