Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kolači za goste»Petifuri sa kremom i čokoladom

Petifuri sa kremom i čokoladom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Petifuri sa kremom i čokoladom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Raskošni petifuri, odgovarajći za drage goste i omiljene ljude"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • brašno - 2.5 šolje
  • za krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem - 1 komad, Ole, vanila (80 g)
  • pavlaka - 100 ml
  • za glazuru
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml
  • slatko od višanja
  • kisela pavlaka
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte mleko, lje i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dobro izmešajte i rasproedite smesu u kalupe za mafine.

Pecite na 180 stepeni 20 minuta.

Napravite krem prema uputstvima na pakovanju. U njega dodajte umućenu pavlaku. Ostavite mafine da se ohlade i rasecite ih na dva dela.

Pomoću šprica špricajte krem po jednoj polovini.

Pokrijte drugim delom mafina. Zagrejte pavlaku, u nju dodajte čokoladu i kockicu maslaca.

Dobro izmešajte i zalijte petifuri.

Odozgo špricajte kiselu pavlaku, umućenu sa šećerom u prahu i stavite po jednu višnju.

Petifuri sa kremom i čokoladom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: