Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Zapečena svinjetina sa prazilukom i krompirom

Zapečena svinjetina sa prazilukom i krompirom

Kiril MihailovKiril Mihailov
Pomoćnik kuvara
265293
Zapečena svinjetina sa prazilukom i krompirom
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ako vam na fotografiji ova zapečena svinjetina izgleda veoma ukusno, uveravamo vas da je mnogo više od toga"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • praziluk - 2 struka
  • krompir - 1 kg
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 200 ml
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • crni biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na krupne kumade i uvaljamo ih u crni biber, so i maslinovo ulje.

Stavljamo ga u tepsiju i dodajemo crveno vino.

Pečemo 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C.

Za to vreme sitno iseckamo praziluk i beli luk i propržimo ih na 10 minuta.

Sečemo krompir na kockice i stavljamo ga u meso nakon što se malo peklo.

Na kraju stavljamo proprženi luk u metalnu tepsiju, začinimo crnim biberom i solju i dosipamo 300 ml tople vode.

Pečemo još 30 minuta tako što mešamo 10 minuta.

Kada se krompiri zapeku, svinjetina sa krompirom u rerni je gotova i raspoređuje se u porcije.

Posipa se sitno iseckanim peršunom i mirođijom - svinjetina sa prazilukom postaje svežija.

Zapečena svinjetina sa prazilukom i krompirom je odgovarauća da se servira sa salatom od paradajza i krastavaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: