Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Irski hleb sa sodom i kiselim mlekom

Irski hleb sa sodom i kiselim mlekom

Irski hleb sa sodom i kiselim mlekom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Nemojte praviti planove da vam ostane od odovog hleba i za sledeći dan - nema šanse da ostane mrvica"

Potrebni sastojci

  • soda bikarbona - 1 kašičica, puna
  • brašno - 4 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • sirće - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 1.5 šolje
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom. Dodajte vodu i promešajte, ostavite da se smesa aktivira.

U smesu dodajte brašno sa solju i postepeno zamesite testo. Imajte u vidu da se ova vrsta testa ne mesi dugo, potrebno je samo da oblikujete loptu.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptu od testa odozgo. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem i pospite brašnom.

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Pecite hleb dok ne bude gotov - oko 40 minuta.

Nakon toga ostavite da se ohladi i servirajte irski hleb sa sodom i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: