Krofne sa sirom, kiselim mlekom i sodom

06/12/2019
"Nastojimo da svaki dan počinje porcijom aromatičnim krofnama, kome da se obratim za želju"
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 352
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oko 550 g brašna stavite u veliku posudu i napravite u sredini udubljenje. Drugo brašno ostavite za mešnju testa. Sodu stavite u kiselo mleko i sačekajte 5 minuta dok ne nadođe.

Nadošlo kiselo mleko, jaja i rendani sir stavljamo u udubljenje i zamesimo testo. Posle testo vadimo na radnu površinu i mesimo sa skoro celim odvojenim 50 g brašna.

Testo ostavljamo pokriveno streč folijom na sobnoj temperaturi da nadođe pola sata. Pre prženja, testo ponovo premesimo sa malo brašna (koliko da se ne lepi po radnoj površini).

Da bismo napravili krofne, testo razvučemo na koru debljine 1 cm i sečemo u željene oblike. Pržimo ih u posudi sa mnogo ulja (4-5 prsta u posudi), prethono umereno ugrejano (na 4 stepenu od 6).

Testo možemo zamesiti pretohnde noći i staviti odmah u frižider i krofne sa sirom da se oblikuju i da se prže ujutru (čak su i ukusne).

Ujutru testo vadimo iz frižidera, premesimo jednom sa malo brašna (koliko da se ne lepi po ravnoj površini) i ostavljamo da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi, onda oblikujuemo krofne sa sirom, kiselim mlekom i sodom.

Testo možemo čuvati u frižideru ne više od 3-4 dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar