bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Irski hleb sa sodom

Irski hleb sa sodom

Maria SimovaMaria Simova
Početnik
922833k158
Irski hleb sa sodom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 8
08/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Najbrži i jednostavan hleb umetničkog izgleda i čvrste hrskave korice"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno, dodajte so i sodu i promešajte. Formirajte udubljenje i dodajte kiselo mleko, viljuškom počnite da mešate dok se ne dobije grubo testo.

Stavite testo na nabrašnjenu radnu površinu i dodatno umesite kratko, teko toliko dok ga skupite u loptu.

Stavite oblikovanu loptu testa u posudu za pečenje postavljenu papirom, oštrim nožem preko njega napravite blage dijagonalne razreze.

Pecite u prthodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite iz rerne ispečen hleb i ohladite na rešetki, pre nego što ga isečete.

Najbrži i jednostavan hleb umetničkog izgleda i čvsrte hrskave korice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: