Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirani beli luk na hladan način

Marinirani beli luk na hladan način

ZoriZori
Guru
8932865k
Marinirani beli luk na hladan način
Fotografije: Zori
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Ako volite beli luk, isprobajte i ovu metodu za mariniranje na hladan način"

Potrebni sastojci

  • za teglu od 1.8 l
  • mladi beli luk - 1 kg
  • so - 2 supene kašike (ravne)
  • šećer - 2 supene kašike (ravne)
  • sirće - 2 supene kašike
  • dženarike - po želji
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način.

Mladi beli luk se očisti od bradice, odseče se stablo i ogule ljuske koje se nalaze sa spoljašnje strane.

Tako očišćeni beli luk se ređa u teglicu i zaliva se hladnom vodom tako što se stavlja poklopac, ali se ne zavija ili zatvara i ostavlja se na hladnom i tamnom mestu.

Voda treba da se menja 3 puta na svaka 24 sata od ukupno 3 dana. Nakon poslednjeg menjanja vode dodaju se 2 supene kašike soli, 2 supene kašike šećera, 2 supene kašike sirćeta i zaliva se hladnom vodom.

Po želji može da se doda šaka, dve dženarika i nekoliko ljutih papričica koje su izbockane na nekoliko mesta.

Poklopac se stavlja na teglu, ali se ne zapečati i ostavlja se na nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu. Nakon toga je neophodno da se dodatno dosipa voda. Zapečati se teglica i stavlja se u podrum.

Nakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: