Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pohovane pileće grudi sa prezlama

Pohovane pileće grudi sa prezlama

Pohovane pileće grudi sa prezlama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Bukvalno će kod kuće biti takmičenje ko može da pojede više ovih pohovanih šnicli"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, pileće
  • prezle - 4 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • kari
  • luk - 1 prstohvat, u prahu
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle treba da se operu i da se začine lukom, belim lukom, karijem, crnim biberom i solju.

Ostavite piletinu da se marininira na pola sata.

Za to vreme unutite jaja. Pripremite dva tanjirića - jedan sa prezlama, drugi s brašnom.

Uvaljajte šnicle prvo u brašno, posle u jaje i na kraju u prezle. Pržite sa obe strane na umerenoj ringli.

Gotove pohovane šnicle ocedite na papirnom ubrusu od viška masnoće.

Poslužite pohovane pileće grudi sa prezlama sa zelenom salatom ili drugim garirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: