bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Barovi»Trobojne sirove pločice

Trobojne sirove pločice

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
691
371
Trobojne sirove pločice
Fotografije: Joana
1 / 2
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
"Ako volite šarenu i jarku hranu, koja kao da oživljava u vašem tanjiru, onda obavezno probajte ovaj recept za ove sirove pločice"

Potrebni sastojci

  • za bazu
  • indijski orah - 50 g
  • suve kajsije - 50 g (sušeno voće po izboru)
  • kokosovo brašno - 15 g
  • kokosovo ulje - 20 g
  • Za prvi sloj
  • sitan sir - 100 g (skyr)
  • protein - 10 g ili kokosovo brašno, kakao
  • kokosovo ulje - 5 g
  • stevia - ili neki drugi zaslađivač po ukusu
  • Za drugi sloj
  • sitan sir - 100 g (skyr)
  • plava spirulina - 1 kašičica (protein ili kakao)
  • kokosovo ulje - 5 g
  • stevia - ili neki drugi zaslađivač po ukusu
  • Za dekoraciju
  • indijski orah
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Važno! Ako koristite tečni zaslađivač za krem, dodajte još ulja!

Za bazu:

Sameljite indijski orah i kokosovo brašno u blenderu i sipajte ih u posudu.

Suvo voće sameljite u blenderu i dodajte ga zajedno sa uljem.

Dobro izmešajte i od dobijene smese formirajte osnovu u tepsiji na papiru za pečenje.

Ostavite u zamrzivaču da se stvrdne.

Za slojeve:

Promešajte sve proizvode za slojeve u 2 posude.

Rasporedite 1. sloj na čvrstu podlogu i ostavite u zamrzivaču da se stvrdne.

Nakon što se stvrdne, rasporedite 2 sloj, ukrasite proizvodima po vašem izboru i ostavite ga nekoliko sati u zamrzivaču dok se ne stvrdne.

Zatim isecite barove (pločice) u željeni oblik i možete ih jesti!

* Ako je smesa previše tvrda, ostavite je da se opusti, a zatim isecite!

* Trobojne sirove pločice čuvajte u frižideru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: