Domaća seckana kobasica

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Domaća seckana kobasica
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Tradicija kaže da se domaća seckana kobasica služi sa domaćim zrelim vinom, samo da znate"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 2 kg, šareno meso od plećke
  • so - 20 g
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • praziluk - 3 struka
  • ljute paprike - 2 komada
  • svinjska creva - tanka, za punjenje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavite sitno naseckano meso, dodajte biber, so, čubar i suvu ljutu papriku i sve dobro promešajte i umesite.

Praziluk naseckajte na sitno, pa ga dodajte u smesu i ponovo dobro promešajte smesu za kobasicu.

Tanka svinjska creva očistite i napunite smesom, kju ste malo razblažili mlakom vodom. Vežite creva na svakih 10-15 i oblikujte kobasice.

Seckane kobasice čuvajte u zamrzivaču i kada su vam potrebne, pecite ih na roštilju ili gril tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: