Način pripreme
Pre nego što počnete da pripremate smesu za kapkejkove uključite rernu da se zagreva sa donjim i gornjim grejačem na 180°С.
U odgovarajućoj posudi pomoću miksera umutite 4 jaja i šećer (150 g). Mutite na srednjem stepenu dok ne ostanu apsolutno nikakvi kristalčići.
Nakon čega u smesu dodajte i kiselo mleko, vanilu i ulje. I ponovo dobro mešajte. Na kraju dodajte prethodno prosejano brašno, koru limuna i kesicu praška za pecivo.
Dobro operite trešnje, izvadite koštice i sitno ih naseckajte.
Rasporedite smesu u kalupče za mafine i dodajte komadiće trešanja u svaki kapkejk.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 35-40 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Kada se malo ohlade, izvadite ih iz kalupa i po želji odozgo možete da ih pospete šećerom u prahu.
Neka vam je slatko sa mojim raskošnim vazdušastim kapkejkovima sa trešnjama!