Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Vazdušasti mafini sa trešnjama u šoljicama

Vazdušasti mafini sa trešnjama u šoljicama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Vazdušasti mafini sa trešnjama u šoljicama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Volimo da jedemo baš ovakve vazdušaste mafine - čim su i sa trešnjama, još bolje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • sveže mleko - 5 kašika
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • trešnje - 1 i 1/2 šolja, bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove omiljene mafine u duboku posudu razbijemo jaja i u njih dodajemo šećer.

Mutimo, postepeno dodajući istopljeni maslac i sveže mleko.

Prethodno prosejemo brašno sa praškom za pecivo, solju i dodajemo ih u smesu.

Gotovu smesu mutimo dobro.

Uzimamo trešnje i sklanjamo koštice, sekući ih na polovine.

Možete da ih sklonite pomoću uređaja za čišćenje trešanja i da ostanu cele.

U ovom slučaju ja sam ih isekla na polovne.

U smesu na kraju dodajemo i trešnje, ostavljajući nekoliko da ih stavimo odozgo.

Raspoređujemo smesu u vatrostalne šoljice, koje smo prethodno namazali maslacem i posuli brašnom.

Punimo svako do trećine visine i odozgo stavljamo po tri polovine trešanja, posutih brašnom.

Stavljamo u rernu i pečemo mafine sa trešnjama u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Servirajte vazdušaste mafine sa trešnjama u šoljicama, nakon što se potpuno ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: