bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Marinirani kotleti od lososa na gril tiganju

Marinirani kotleti od lososa na gril tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Marinirani kotleti od lososa na gril tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
13/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno18 min.
Porcije4
"Odmah ćete polizati prste od ovih mariniranih kotleta lososa"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 kotleta (oko 1, 5 cm debljine)
  • limun - 4 kašike, sveže ceđen sok + kriške za serviranje
  • belo vino - 2 kašike
  • beli biber - 1 kašičica ili po ukusu
  • mirođija - 2 kašike, sveže iseckana ili 1 kašika, sušena
  • maslinovo ulje - 4 kašike + za mazanje gril tiganja
  • so - 4 prstohvata ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za marinadu, u kojoj će stajati kotleti lososa, pomešamo maslinovo ulje, sok od limuna, so i vino i dobro namažemo parčiće ribe sa svih strana.

Uvaljamo u začine - mirođiju i beli biber i ostavljamo u frižideru na 4 sata, pri čemu je posuda pokrivena folijom za sveže čuvanje.

Zagrevamo gril tiganj na temparaturu jedan stepen ispod maksimalen i dobro ga mažemo masnoćom.

Pečemo kotlete od lososa po dva minuta sa svake strane, da ostanu blago ružičasti iznutra ili okrećemo na po još 2-3 minuta za veći stepen ispečenosti, prema ukusu.

Nakon što su jednom ispečeni, vatra može da se smanji, da se skuvaju postepeno izbutra i da ne gore više spolja.

Garniramo sa kriškama limuna pečenu ribu i serviramo toplu.

Marinirani kotleti lososa sa gril tiganja su mnogo ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: