Način pripreme
1. Počnite sa prirpemom sosa, ugrejte pavlaku na tihoj/umerenoj vatri i u nju izmrvite gorgonzolu.
Mešajte dok se ne rastopi i dok smesa ne postane glatka.
2. Začinite biber, muskatnim oraščićem i solju i ostavite sos na tihoj vatri, mešajte s vremena na vreme da ne zagori.
3. Očistite svinjska rebarca od žilica i suvišne masnoće po površini. Natrljajte meso biberom, so ne stavljajte u ovom trenutku.
4. Ugrejte gril tiganj na jakoj vatri i namažite lepo maslinovim uljem. Kad se dovoljno ugreje, stavite ribić ceo i pecite dok ne dobije lepu boju sa svih strana.
Probajte da ne okrećete na drugu stranu dok ne dobije boju, zato što to isuši meso.
5. Izvadite ribić na dasku, pokrijte folijom ili tanjirom i sačekajte 5 minuta.
Za to vreme gledajte sos i ako je gotov skinite sa vatre. Nije potrebno više od 10-15 minuta da se krčka na tihoj vatri.
6. Isecite meso na debele krugove. Prilikom sečenja treba da bude roze unutra.
7. Pecite sa svake strane ribiće u ugrejanom tiganju na jakoj vatri, dodajte još malo masnoće.
Nemojte da prepečete previše da se svinjsko meso ne isuši.
Maksimum minut sa svake strane bi bilo dovoljno, ali ipak zavisi koliko ste debele komade odrezali.
8. Servirajte ribiće sa aromatičnim sosom i konzumirajte dok je svinjski ribić na gril tiganju sa sosom od gorgonzole topao.
Prijatno!