Način pripreme
Jaja razbiti, pa odvojiti belanca i žumanca . Belaca umutiti sa šećerom da postanu čvrst šlag. Dodati brašno pa umešati. Na pleh staviti pekarski papir pa nasuti smesu peći na 180 stepeni pola sata. Kad se ohladi kora poprskati je mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom da postanu svetla, pa ih kuvati na pari. Ostaviti da se ohlade.
U litar mleka staviti šećer i sačekati da provri, kad provri dodati razmućen puding u ostalih 200 ml. Izlomiti belu čokoladu i promešati sa pudingom. Kad se puding ohladi dodati margarin i umutiti. Dodati žumanca i umutiti dobro.
Premazati koru filom i staviti u frižider. Kad se stegne, umutiti slatku pavlaku i premazati tortu. Staviti u zamrzivač pola sata i ledena torta je spremna za serviranje.
Dekorisati po želji.
Komentari