Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Sladoled Torta»Ledena torta sa milibrotom i kiselim mlekom

Ledena torta sa milibrotom i kiselim mlekom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
1033116130
Ledena torta sa milibrotom i kiselim mlekom
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 3
13/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
8
"Ostali su vam komadi milibrota? Evo šta da spremite sa njim!"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 4 komada
  • banane - 1 komad
  • jagode - 100 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • med - 1 kašičica
  • prehrambena boja - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

U kalup sa pokretnim dnom se stavlja milibrot po izboru, sitno izdrobljen. Odozgo se stavlja banana naseckana na kolutove, zatim komadi svežih jagoda.

Kiselo mleko se muti sa medom i po želji se oboji prehrambenom bojom. Sipa se na jagode i posuda se stavlja u zamrzivač na tri sata.

Pre serviranja ledena torta se ostavlja na nekoliko minuta da se otpusti. Seče se nožem umočenim u toplu vodu.

Svežina kiselog mleka, jagoda, banane i osnova od milibrota.

Ledena torta sa milibrotom i kiselim mlekom je neodoljiva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: