Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Grčke pogače po starom receptu

Grčke pogače po starom receptu

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Grčke pogače po starom receptu
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"U starim receptima se nalazi tajna najlepših pogača"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 700 g
  • suvi kvasac - 14 g
  • topla voda - 350 ml
  • maslinovo ulje - 8 supenih kašika, Pomace
  • so - 1 1/2 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se sipa u posudu u kojoj će se mesiti testo.

U brašno se dodaje suvi kvasac i so.

Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.

U brašnu se pravi udubljenje u koje se sipa maslinovo ulje i voda.

Meša se drvenom kašikom tvrdo testo.

Posuda se uvija krpom i ostavlja se na 30 minuta.

Nakon toga testo se mesi i ponovo se ostavlja u posudi uvijenoj u krpu na sat vremena.

Nakon što testo naraste, deli se na 12 malih lopti.

Svaka lopta se razvija na nabrašnjenoj površini u pljosnate pogače sa debljinom od 2 cm.

Hlebići se stavljaju u tepsiju sa rupicama na papirni ubrus.

Grčke pogače po starom receptu se peku u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 °C dok pogače ne nabubre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: