Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa čijom

Panakota sa čijom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Panakota sa čijom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Savršen završetak svake večere - ukusna panakota sa čija semenkama i ananasom za raskoš"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 300 g, sa visokom masnoćom
  • čija semenke - 1 supena kašika
  • želatin - 1 kesica
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
  • vanila - 1 komad
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • ananas - 2 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

U posudice u kojima ćemo praviti panakotu sa čijom po dnu i po zidovima ređamo kriškice ananasa iseckane na komadiće.

U posudu sipamo kiselu pavlaku, šećer u prahu, čija semenke i kokosovo brašno.

Sve to dobro izmešamo.

Rastvaramo želatin prema uputstvima na pakovanju. Nakon toga ga sipamo u kiselu pavlaku i druge proizvode i izmešamo.

Smesu raspoređujemo po čašicama pazeći na naređani ananas.

Gotovu panakotu stavljamo u frižider i ostavljamo na jedan dan i jednu noć da se stegne.

Narednog dana posudice na kratko umačemo u toplu vodu i okrećemo na tanjir nakon toga poslužujemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: