Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kimbap od jaja sa dijetalnim majonezom

Kimbap od jaja sa dijetalnim majonezom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Kimbap od jaja sa dijetalnim majonezom8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ovaj kimbap od jaja će obradovati sva vaša čula"

Potrebni sastojci

  • kore nori - 1 list (alge)
  • pirinač - 1 šolja, skuvan u aparatu za kuvanje pirinča
  • kiseli krastavčići - 1 komad (domaće konzervirani)
  • himalajska so - 2 prstohvata (po ukusu)
  • crni biber - 1 prstohvat
  • Palačinka od jaja
  • jaja - 2 komada
  • himalajska so - 1 prstohvat (po ukusu)
  • crni biber - 1 prstohvat (mleven)
  • šarlan - za tiganj (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • Lagani majonez
  • belanca - 1 komad
  • ulje - 1/2 šoljice (cela šoljica = 300 ml vode)
  • limuntus - 1/2 kašičice, po ukusu (ili limunov sok)
  • himalajska so - 1/3 kašičice, po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo palačinku od jaja tako što izmešamo 2 jaja sa malo himalajske soli i crnog mlevenog bibera po ukusu pomoću viljuške.

Zagrevamo veliki tiganj sa nelepljivim dnom sa malo šarlana - nerafinisanog suncokretovog ulja.

Raspoređujemo smesu od jaja kao palačinku i zatim, čim postane blago zlatna sa donje strane, okrećemo je da se pozlati i sa druge strane. Nakon toga skidamo sa ringle.

Sledi da pripremimo dijetalni majonez tako što nam je za taj cilj potrebna staklena teglica u koju sipamo sve sastojke za njega: belance, ulje, limuntus (ili limunov sok), himalajsku so. Sameljemo ih pasatorom lagano izvlačeći ka gore za vreme pasiranja da se ne bi zgustio.

Posebno izmerimo pomoću šolje za čaj (sa zapreminom od 300 ml vode) - količina prethodno skuvanog pirinča u aparatu za kuvanje pirinča.

Sipamo ga u posudu, u njega dodajemo dijetalni majonez, dodatno začinjavamo s malo himalajske soli i mlevenog crnog bibera i izmešamo, da bi se ravnomerno začinilo.

Na veliki najlon ili tablicu stavljmo veliku palačinku od jaja. Na nju stavljamo 1 koru korejskih algi Nori.

Odozgo raspoređujemo sloj pirinča sa dijetalnim majonezom, tako što u oba kraća kraja kore ostavljamo prazno otprilike 1 cm, kako bi rolat mogao posle da se zalepi i da ostane u celini.

Na 2-3 cm od početka kraće strane lista Nori ređamo kisele krastavčiće, iseckane na trakice, sa blagim preklapanjem jedne preko drugih. Pažljivo uvijamo stegnuti rolat iz pravca kraće strane.

Oštrim namočenim nožem ga sečemo na okrugle kriške (široke otprilike 1.5 cm), tako što nakon svakog peremo nož, ponovo ga namočimo i nastavljamo.

S obzirom na to da palačinka od jaja može da se razvija i da kružići ne stoje stegnuti, po želji veoma fino možemo da namažemo kuvanim pirinčem između palačinke od jaja i algi Nori kako bi se slepile, ali nije obavezno.

Poslužujemo azijsko jelo kimbap - sveže spremljen.

Nežni kimbap od jaja sa dijetalnim majonezom i kiselim krastavčićima - koji transformiše dan i donosi blagu svežinu!

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: