Način pripreme
Natopite krišku hčleba u malo svežeg mleka. Sameljite pileće meso u mleveno zajedno sa lukom.
Stavite sve satojke u posudu i pomešajte dobro mleveno meso.
Oblikujte ćutice. Uvaljajte u prezle i ispržite u kukeru na programu za prženje. Izvadite i izdvojte.
U istoj masnoći i na istom programo izdinstajte luk, šargarepu, krompir i papriku.
Dodajte boraniju, isečenu na parčiće, a nakon nekoliko minuta - paradajz pire i alevu papriku. Sipajte vodu i stavite začine.
Ubacite pileće ćuftice unutra. Isecite beli luk na sitno.
Isključite program za prženje i pritisnite za kuvanje pod pritiskom.
Namestite na 15 minuta i zatvorite poklopac.
Ako želite možete da zgusnete jelo sa kašikom brašna. Meni nije bilo potrebno.
Servirajte boraniju sa pilećim ćufticama u kukeru za ručak ili za večeru.