Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Boranija sa ćufticama

Boranija sa ćufticama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Boranija sa ćufticama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ova boranija je želela da bude bez mesa, ali je odlučila da ne vredi..."

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g
  • mleveno meso - 250 g, sa začinima
  • pirinač - 1 supena kašika, za mleveno meso
  • luk - 1 komad
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan
  • kurkuma
  • nana
  • origano
  • majčina dušica
  • biber
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno - da se ćuftice uvaljaju
* merne jedinice

Način pripreme

Od mlevenog mesa, pomešanog sa pirinčem oblikujemo male ćufte, koje uvaljamo u brašno. Pržimo ih u ulju.

Izvadimo ih i u istom ulju dinstamo iseckan luk, očišćenu i iseckanu boraniju, đumbir i začine.

Dodajemo alevu papriku i brašno. Sipamo 1 i 1/2 l vode, izmrvimo pileći bujon i dodajemo ćuftice.

Kuvamo dok ne bude gotovo. Umesto u šerpi, jelo možete prebaciti u pleh i pripremiti u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: