Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte poleće meso, sir, prezle, beli luk, jaje i peršun. Posolite i pobiberite po ukusu.
Oblikujte ćuftice i ostavite u frižideru 30 minuta. U ugrejanom ulju pržite ćuftice i ocedite na ubrusu.
Paradajz sos pripremite tako što u ugrejanom maslinovom ulju propžite luk 1-2 minuta dok ne omekša. Dodajte i paradajz i lovorov list. Poklopite i stavite da provri, mešajte s vremena na vreme.
Vatru smanjite i sos kuvajte 50-60 minuta, poluzatvoren. Stavite ćuftice zajedno sa čajem ili bosiljkom i biberom. Ostavite otvoreno na vatri 10-15 minuta.
Špagete skuvajte u posoljenoj vodi i ocedite. Pomešajte sa malo sosa, pospite origanom i servirajte odmah.
Špagete sa pilećim ćufticama su gotove.