Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa pilećim ćufticama

Brusketi sa pilećim ćufticama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Brusketi sa pilećim ćufticama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
11/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
56 min.
Porcije
17
"Predjela, napravljena da ostave utisak ne samo izgledom, nego i prefinjenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad
  • sos marinara - 1 šolja ili drugi sos od paradajza po izboru
  • maslinovo ulje - za premazivanje hleba
  • mocarela - 100 g
  • bosiljak - svež, za ukras
  • za ćuftice
  • pileće grudi - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 50 g
  • prezle - 50 g
  • so - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite pileće meso u blenderu. Pomešajte pileće mleveno meso za začinima, jajetom, parmezanom i prezlom. Lepo umesite.

Namazanim rukama oblikujte male ćuftice (veličine da mogu da stanu na kriške), ako držite do toga da budu pravilnog oblika ili radite sa kašičicom ako želite da budu spontane.

Ugrejte ulje u tiganju, sa dnom koje se ne lepi, na umerenoj temperaturi i pržite ćuftice oko 8 minuta, jednom okrenite.

U međuvremenu isecite francuski hleb na kriške po dijagonali. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažite ih maslinovim uljem.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 8 minuta, jednom ih okrenite i namažite marinara sosom. Odozgo stavite po jednu ćufticu.

Preko ćuftice stavite komadić mocarele. Pecite oko 2-3 minuta na grilu u rerni, koliko da se rastopi mocarela. Ukrasite sa malim listićem bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: