Način pripreme
Meso sitno iseckajte. Nakon toga sitno naseckajte luk i beli luk, kao i obe vrste paprike.
Zagrejte jednake količine maslinovog ulja i maslaca i zapržite nadev za pide - da bude polugotov. Ostavite ga da se ohladi, a vi krenite sa mešenjem testa.
Prosejte brašno i dodajte jedan po jedan sastojak - svi treba da budu na sobnoj temperaturi. Dobićete lepo, mekano testo koje se ne lepi i koje će nakon stajanja da udvostruči zapreminu.
Kada je testo udvostruči zapreminu, podelite ga na jednake loptice, koje razijate u oblik pravougaonika.
Stavite nadev na sredinu, a krajeve umotajte prema unutra ka samom nadevu.
U isto vreme formirajte oblik pidea - treba da liči na čamac. Na ovaj način obradite sve loptice testa.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Pide sa raskošnim nadevom je gotovo.