Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pide sa raskošnim nadevom

Pide sa raskošnim nadevom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Pide sa raskošnim nadevom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Interesantno, različito i veoma ukusno jelo - pide sa raskošnim nadevom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 3 šolje
  • voda - 3/4 šolje
  • kiselo mleko - 3/4 šolje
  • ulje - 6 kašika
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • Za nadev
  • svinjetina - 200 grama
  • luk - 2 glavice srednje veličine
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno iseckajte. Nakon toga sitno naseckajte luk i beli luk, kao i obe vrste paprike.

Zagrejte jednake količine maslinovog ulja i maslaca i zapržite nadev za pide - da bude polugotov. Ostavite ga da se ohladi, a vi krenite sa mešenjem testa.

Prosejte brašno i dodajte jedan po jedan sastojak - svi treba da budu na sobnoj temperaturi. Dobićete lepo, mekano testo koje se ne lepi i koje će nakon stajanja da udvostruči zapreminu.

Kada je testo udvostruči zapreminu, podelite ga na jednake loptice, koje razijate u oblik pravougaonika.

Stavite nadev na sredinu, a krajeve umotajte prema unutra ka samom nadevu.

U isto vreme formirajte oblik pidea - treba da liči na čamac. Na ovaj način obradite sve loptice testa.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Pide sa raskošnim nadevom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: